58 9
Gröna grönsaker med smaksatt smör

Dela på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela denna URL

Näringsinformation

g
Fett
g
Protein
g
Kolhydrater
0
Kalorier
g
Trans Fett
g
Sockerarter

Bokmärk detta recept

Du måste logga in eller registrera dig för att bokmärka detta innehåll.

Gröna grönsaker med smaksatt smör

Fantastiskt för julmiddagen

Funktioner:
  • Gluten Fri
  • Vegan

Detta underbart herby smör ger festliga gröna massor av smak, och du kan förbereda det i förväg

  • 40 min
  • Serverar 4
  • Enkel

Ingredienser

  • Örtsmör

Direktiv

Dela

Det fina med detta recept är att du kan variera smakkombinationerna; örter fungerar riktigt bra, eller så kan du prova saker som oliver, soltorkade tomater, chili eller citronskal. Du kan göra det upp till en månad i förväg, så det är en sak mindre att göra på den stora dagen, och behålla resterna i frysen så att du får en omedelbar smakinjektion till hands. Du kan använda den med allt från fisk till kyckling, stekt lamm, stekt potatis eller bröd – utsökt!

En klassisk lätt vårrätt med ett färskt smör kompanjemang som smälter över toppen.

 

Steg

1
Klar

Placera en stor kastrull med saltat kokande vatten på hög värme.

2
Klar

Blanchera bönorna i 2 minuter, töm och överför till en stor skål med isvatten. När du har svalnat, ta bort den gråaktiga ytterhuden och reservera den ljusgröna innerbönan (jag vet att det här är en svår uppgift men det gör stor skillnad).

3
Klar

Upprepa denna process med ärtorna, koka igen i 2 minuter innan du överför den till isvatten (du behöver emellertid inte ta av dem)

4
Klar

För att avsluta värm oljan och smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt ärtor, bönor, snöärtor och vårlök för att värma igenom. Ta av från värmen och rör om raketbladen strax före servering.

5
Klar

Servera med örtsmöret på sidan för att smälta över toppen.

6
Klar

För örtsmör smälter ihop smöret, schalottenlök, basilika och mynta tills de är väl kombinerade. Sprid ut över en stor bit foliefilm och rulla till en stockform innan du täcker den ordentligt. Kyl tills det är klart att serveras. Packa upp och skär i medelstora rundor med en skarp kniv.

admin

Omdömen recept

Det finns inga omdömen för detta recept än. Använd formuläret nedan för att ge ditt omdöme
föregående
Klassisk tomat salsa med basilika
nästa
Squash soppa med parmesan krutonger
föregående
Klassisk tomat salsa med basilika
nästa
Squash soppa med parmesan krutonger

Lägg Till Din Kommentar