27 2

Dela på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela denna URL

Ingredienser

Justera portioner:
Kexbotten
300g Digestivekex
150g Smör
Cheesecakesmet
600g Philadelphiaost
2 1/2dl Kesella 10%
1dl Strösocker
1dl Majsstärkelse
2tsk Vaniljsocker
3 Ekologiska ägg
1dl Vispgrädde
200g Vit kvalitetschoklad
1 1/2dl Färska blåbär (eller frysta)

Näringsinformation

Fat
Protein
Carbs
Calories
Trans Fat
Sugars

Bokmärk detta recept

Du måste logga in eller registrera dig för att bokmärka detta innehåll.

New York vanilj ostkaka med blåbär

New York vanilj ostkaka med blåbär

Funktioner:
  • Gluten Fri
  • Kryddad

Min rätta, bakade ostkaka är en riktig godbit - var inte blyg med blåbärssås

  • 75 min
  • Serverar 4
  • Medel

Ingredienser

  • Kexbotten

  • Cheesecakesmet

Direktiv

Dela

Smörj och täck en 24 cm fjäderformskaka och förvärm ugnen till 180 ° C / 350 ° F / Gas 4.

Förbered basen. Blanda kexen och smöret i en skål, pressa in i botten på formen och koka i 10 minuter. Kyl på ett rack.

Vrid ugnen till 200 ° C / 400 ° F / gas 6. Kombinera sockret och majsmjölet i en skål. Tillsätt gräddeosten och vispa med en elektrisk visp tills den är krämig. Tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt grädden gradvis, vispa tills den är jämn och slå sedan i vanilj och skal.

Tippa blandningen i burken, planera ytan och sitt på ett bakplåt och placera i mitten av ugnen. Baka i 40–45 minuter tills toppen är brunad och fyllningen har satt runt kanterna. En bit folie över toppen kommer att stoppa den att bryna för mycket. Låt ostkakan svalna och lägg sedan i kylen i 3 timmar eller över natten.

Lägg blåbäret i en kastrull, strö över sockret och tillsätt ett stänk vatten. Sätt på en lågmedelsvärme för att simma försiktigt i 10 minuter. Kyl och servera med ostkakan.

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.

3
Klar

Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

4
Klar

Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

5
Klar

Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

6
Klar

Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.

7
Klar

Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.

8
Klar

Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.

9
Klar

Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.

10
Klar

Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

11
Klar

Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

12
Klar

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

13
Klar

New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås.

admin

Omdömen recept

Det finns inga omdömen för detta recept än. Använd formuläret nedan för att ge ditt omdöme
föregående
GIF Rökt lax rullar med basilikasås
nästa
Ostliknande pasta med krispig pangritata
föregående
GIF Rökt lax rullar med basilikasås
nästa
Ostliknande pasta med krispig pangritata

Lägg Till Din Kommentar